¿Cuándo cambiar la correa de distribución de nuestro coche?

Cuidado de la correa de distribución en Tarragona

Cambio de correa de distribución en León Mecànics

Precaució, amic conductor. Si vols estalviar-te diners i disgustos para esment perquè la corretja de distribució del cotxe és un element el funcionament del qual és fonamental per a la salut del teu vehicle.

Aquesta peça coordina el moviment del cigonyal amb l'arbre de lleves i el seu trencament, parcial o total, pot tenir unes conseqüències fatals per al teu turisme. Per això és tan important anticipar possibles fallades, detectar símptomes de deterioració i substituir la peça danyada abans que ocasionis danys irreparables.

Revisió de la corretja de distribució

No és una revisió tan freqüent com pot ser els canvis de l'oli, la substitució dels pneumàtics o el servei de manteniment previ a la ITV. No obstant això, l'ajust o canvi de la corretja de distribució és necessari i els principals fabricants donen una forqueta àmplia d'uns 70.000 quilòmetres a 130.000 quilòmetres.

La xifra pot variar en funció del nostre estil de conducció, la qualitat de l'asfalt pel qual circulem habitualment i el desgast al qual obliguem al motor (frens constants, acceleracions sobtades, mal ús de l'embragatge). En continuar funcionant durant els semàfors, en ciutat es calcula que el seu desgast augmenta un 20%.

Altres factors que afecten la vida útil de la corretja de distribució són les condicions climatològiques com la calor o el fred extrems. El fet de guardar el cotxe en garatge o al carrer, per exemple, també influeix en la salut de la nostra corretja.

Riscos de no substituir la corretja de distribució

Si obres el capó i comproves que la corretja té esquerdes, corts o dents desgastades, que no presenta la tensió adequada o que la bomba d'aigua limítrofa perd líquid refrigerant són símptomes que has de substituir i reparar la teva corretja de distribució. Si té una lluentor especial, el cotxe vibra quan està detingut o tens dificultat per a arrencar, acudeix al taller com més aviat millor.

La vida del teu vehicle, en resum, depèn en bona part que la corretja de distribució compleixi amb la seva funció i activi els diferents mecanismes del motor a temps. Si durant la ruta sents que alguna cosa no va bé, has recorregut més de 80.000 quilòmetres des de l'últim canvi o, simplement vols assegurar-te que tot està bé truca a León Mecànics i et donarem cita per a vetllar pel manteniment del teu cotxe. Estarà a les millors mans.

Problemes mecànics? Cotxe avariat?

León Mecànics s'encarrega de reparar el teu cotxe en temps rècord. Tant si el teu cotxe necessita una revisió de manteniment com si ha sofert un contratemps en carretera, el nostre taller dona cobertura a qualsevol avaria mecànica.

Contacta

Servicio de alineado de ruedas en Tarragona

Servicio de alineado de ruedas en Tarragona
Servicio de alineado de ruedas en Tarragona

Circulas por ciudad, a una velocidad adecuada para la vía y de repente ves como sin hacer fuerza, el volante vira hacía derecha o izquierda. En principio no debería haber ningún problema, pero ¿Y si tienes la dirección mal alineada?

Cambio de aceite en Altafulla

¿Cuándo cambiar el aceite del coche?
¿Cuándo cambiar el aceite del coche?

Cambiar los filtros de aceite del coche una vez al año no hace daño y te puede ahorrar muchos dolores de cabeza. Es una operación sencilla, rutinaria, pero necesaria para el correcto funcionamiento de tu vehículo en el día a día.

Taller con cambio de neumáticos en Tarragona

Taller con cambio de neumáticos en Tarragona
Taller con cambio de neumáticos en Tarragona

En León Mecànics somos especialistas en el cuidado y mantenimiento de cualquier tipo de neumático. Conocemos al dedillo todas las ventajas de los neumáticos de verano, los neumáticos de invierno y los neumáticos All-Season.