¿Cuándo cambiar el aceite del coche?

Especialistas en filtros de aceite

Cambio de aceite en Altafulla

Canviar els filtres d'oli del cotxe una vegada a l'any no fa mal i et pot estalviar molts maldecaps. És una operació senzilla, rutinària, però necessària per al correcte funcionament del teu vehicle en el dia a dia.

A León Mecànics som especialistes en totes les tasques de manteniment imprescindibles per a cotxes, vehicles i turismes de totes les marques. Un servei ràpid i eficaç que millora la salut del teu cotxe.

L'oli compleix una funció molt específica dins dels secrets i mecanismes dels vehicles de motor. Lubrifica totes les parts mòbils del circuit, mitigant els canvis de temperatura i evitant els fregaments i la fricció. A més, l'oli de motor té la capacitat de netejar d'impureses el propulsor, evitant que “grip”.

Què miro per a canviar l'oli?

Com sempre us diem, depèn de cada cotxe. La conducció, els anys que hagin passat des de la seva fabricació, el seu combustible, dièsel o gasolina, són factors que influeixen en la qualitat de l'oli i, per tant, en la necessitat de canviar-lo.

En general, els cotxes nous porten de sèrie olis sintètics amb additius dissenyats per a protegir el motor i lubrificar-lo durant més temps (long life). No obstant això, els cotxes més antics utilitzen encara olis semisintètics o minerals.

Toca canviar l'oli?

Contacta amb León Mecànics

Els nostres mecànics recomanen seguir les indicacions del fabricador, encara que la mitjana sol ser entre els 15.000 i els 30.000 km o cada 12 mesos, la qual cosa abans passi.

Encara que és un procés senzill que qualsevol conductor “manetes” pot fer en un matí, amb les eines i el material adequat, el més recomanable és acudir a un taller mecànic especialitzat a canviar l'oli del cotxe com León Mecànics.

En funció de les característiques del teu motor els nostres mecànics sabran com és el millor oli i quin compleix millor amb les necessitats de greixatge del teu motor.

Filtres de l'oli a León Mecànics

Respecte als filtres, és una altra peça que hem de canviar amb relativa freqüència. Si canviem l'oli, però el filtre continua brut, estarem perjudicant el motor i perdent diners.

Perquè et facis una idea, un filtre en bon estat reté fins a un 95% d'impureses, evitant que entrin en el motor i es produeixin avaries més greus.

Ja sigui per a un canvi de pneumàtics, un alineat de la direcció o un canvi d'oli i filtre, a León Mecànics estarem encantats de rebre-us.

Confia en el nostre taller d'Altafulla i allarga la vida del teu amic de quatre rodes.