Quan canviar la corretja de distribució del nostre cotxe?

Cura de la corretja de distribució a Tarragona

Canvi de corretja de distribució a León Mecànics

Precaució, amic conductor. Si vols estalviar-te diners i disgustos para esment perquè la corretja de distribució del cotxe és un element el funcionament del qual és fonamental per a la salut del teu vehicle.

Aquesta peça coordina el moviment del cigonyal amb l'arbre de lleves i el seu trencament, parcial o total, pot tenir unes conseqüències fatals per al teu turisme. Per això és tan important anticipar possibles fallades, detectar símptomes de deterioració i substituir la peça danyada abans que ocasionis danys irreparables.

Revisió de la corretja de distribució

No és una revisió tan freqüent com pot ser els canvis de l'oli, la substitució dels pneumàtics o el servei de manteniment previ a la ITV. No obstant això, l'ajust o canvi de la corretja de distribució és necessari i els principals fabricants donen una forqueta àmplia d'uns 70.000 quilòmetres a 130.000 quilòmetres.

La xifra pot variar en funció del nostre estil de conducció, la qualitat de l'asfalt pel qual circulem habitualment i el desgast al qual obliguem al motor (frens constants, acceleracions sobtades, mal ús de l'embragatge). En continuar funcionant durant els semàfors, en ciutat es calcula que el seu desgast augmenta un 20%.

Altres factors que afecten la vida útil de la corretja de distribució són les condicions climatològiques com la calor o el fred extrems. El fet de guardar el cotxe en garatge o al carrer, per exemple, també influeix en la salut de la nostra corretja.

Riscos de no substituir la corretja de distribució

Si obres el capó i comproves que la corretja té esquerdes, corts o dents desgastades, que no presenta la tensió adequada o que la bomba d'aigua limítrofa perd líquid refrigerant són símptomes que has de substituir i reparar la teva corretja de distribució. Si té una lluentor especial, el cotxe vibra quan està detingut o tens dificultat per a arrencar, acudeix al taller com més aviat millor.

La vida del teu vehicle, en resum, depèn en bona part que la corretja de distribució compleixi amb la seva funció i activi els diferents mecanismes del motor a temps. Si durant la ruta sents que alguna cosa no va bé, has recorregut més de 80.000 quilòmetres des de l'últim canvi o, simplement vols assegurar-te que tot està bé truca a León Mecànics i et donarem cita per a vetllar pel manteniment del teu cotxe. Estarà a les millors mans.

Problemes mecànics? Cotxe avariat?

León Mecànics s'encarrega de reparar el teu cotxe en temps rècord. Tant si el teu cotxe necessita una revisió de manteniment com si ha sofert un contratemps en carretera, el nostre taller dona cobertura a qualsevol avaria mecànica.

Contacta

Servei d'alineat de rodes a Tarragona

Servei d'alineat de rodes a Tarragona
Servei d'alineat de rodes a Tarragona

Circules per ciutat, a una velocitat adequada per a la via i de sobte veus com sense fer força, el volant vira cap a la dreta o esquerra. En principi no hauria d'haver-hi cap problema, però i si tens la direcció mal alineada?

Canvi d'oli a Altafulla

Quan canviar l'oli del cotxe?
Quan canviar l'oli del cotxe?

Canviar els filtres d'oli del cotxe una vegada a l'any no fa mal i et pot estalviar molts maldecaps. És una operació senzilla, rutinària, però necessària per al correcte funcionament del teu vehicle en el dia a dia.

Taller amb canvi de pneumàtics a Tarragona

Taller amb canvi de pneumàtics a Tarragona
Taller amb canvi de pneumàtics a Tarragona

A León Mecànics som especialistes en la cura i manteniment de qualsevol classe de pneumàtic. Coneixem amb detall tots els avantatges dels pneumàtics d'estiu, els pneumàtics d'hivern i els pneumàtics All-Season.