Quan demanar un equilibratge de rodes?

Equilibrat de rodes a Léon Mecànics

Una cura adequada de les rodes és fonamental per a prevenir accidents, millorar el rendiment del teu vehicle i, fins i tot, estalviar diners en optimitzar les seves prestacions a llarg termini. Per això, no sols cal estar atent a la pressió i la salut dels teus pneumàtics, sinó també a la seva correcta configuració.

Els pneumàtics, al costat dels frens i les suspensions, formen l'anomenat triangle de seguretat. El seu bon manteniment millora la conducció i evita riscos innecessaris en la carretera. Si veus que una de les teves rodes davanteres es desgasta de manera irregular, que l'asfalt es “menja” la part interior de la goma, visita el nostre taller de León Mecànics per a comprovar i l'equilibratge de les rodes.

Amb un correcte servei d'equilibratge de rodes t'estalvies vibracions innecessàries durant la ruta, el desgast dels pneumàtics i la possibilitat de tenir un accident pel mal funcionament. Una tasca que requereix un servei tècnic especialista com el del nostre taller mecànic a Altafulla.

Quan és necessari equilibrar les rodes?

El més habitual és sol·licitar aquest servei quan canvies les rodes; encara que només siguin les de l'eix davanter. Qualsevol procés que impliqui desmuntar la llanda i el pneumàtic precisa després d'una revisió de l'alineat i l'equilibratge de les rodes abans fins i tot de sortir a rodar amb les noves gomes.

No obstant això, si el cotxe presenta unes vibracions inusuals quan surts a carretera o autopista, és aquí on has d'acudir com més aviat millor al teu taller mecànic o corres el risc de quedar-te sense roda. En aconseguir velocitats de 90 a 120 km/h és quan realment es percep aquest problema.

Com equilibrar els pneumàtics?

Al taller de León Mecànics podem fer dos tipus d'equilibratge de rodes; dinàmic i estàtic. El dinàmic és el més comú per als turismes. Un precís escàner analitza les zones on és necessari afegir un contrapès d'entre 5 i 50 grams per a equilibrar-la. Només en tallers experts com el nostre t'asseguraràs que el servei és eficient.

En cas contrari, els problemes persistiran o fins i tot podrien empitjorar. D'una manera o altra, totes les peces mecàniques del vehicle estan vinculades a les rodes pel que mal equilibrat pot provocar més despesa en combustible, l'augment de la distància de frenat o fallades en els silentblocks, les ròtules o els amortidors.

El mer xoc de les nostres rodes davanteres amb una vorada o amb un còrrec o una alineació incorrecta dels nostres pneumàtics pot provocar aquests problemes. Demana cita com més aviat millor a León Mecànics i ens posarem a la feina. El teu cotxe és la nostra prioritat.

Servei d'alineat de rodes a Tarragona

Servei d'alineat de rodes a Tarragona
Servei d'alineat de rodes a Tarragona

Circules per ciutat, a una velocitat adequada per a la via i de sobte veus com sense fer força, el volant vira cap a la dreta o esquerra. En principi no hauria d'haver-hi cap problema, però i si tens la direcció mal alineada?

Canvi d'oli a Altafulla

Quan canviar l'oli del cotxe?
Quan canviar l'oli del cotxe?

Canviar els filtres d'oli del cotxe una vegada a l'any no fa mal i et pot estalviar molts maldecaps. És una operació senzilla, rutinària, però necessària per al correcte funcionament del teu vehicle en el dia a dia.

Taller amb canvi de pneumàtics a Tarragona

Taller amb canvi de pneumàtics a Tarragona
Taller amb canvi de pneumàtics a Tarragona

A León Mecànics som especialistes en la cura i manteniment de qualsevol classe de pneumàtic. Coneixem amb detall tots els avantatges dels pneumàtics d'estiu, els pneumàtics d'hivern i els pneumàtics All-Season.